Povestea noastra

A fost odata ca niciodata

in Bucuresti

Povestea Petru&Claymoor este rodul unei prietenii între oameni cu o pasiune comună: pantoful bărbătesc. Prietenia noastră a început în anul 2000, odată cu venirea lui Petru în Bucureşti de la Chişinău. Am descoperit amândoi că suntem animaţi de aceleaşi idealuri şi că împărtăşim aceeaşi pasiune pentru pantofii bărbăteşti. Eram amândoi implicaţi în lumea pantofilor, unul (Mircea) fiind fondatorul blogului Claymoor’s List, iar celălalt (Petru) având o experienţă considerabilă legată de naşterea unui brand de lux în Republica Moldova.

De-a lungul anilor am purtat toate felurile de pantofi, pornind de la branduri ready-to-wear, made-to-order şi apoi, în final, bespoke. Am întâlnit creatori talentaţi de pantofi, artizani deosebiţi şi, de cele mai multe ori, oameni frumoşi. Oameni animaţi de o pasiune pentru un meştesug pe care englezii, cu eleganţă, îl numesc the gentle craft.

La începutul anului 2018 am decis să fondăm împreună Petru&Claymoor, primul brand românesc de pantofi bărbăteşti pe comandă, care nu face niciun compromis în privinţa calităţii. Ambiţia noastră este ca pantofii făcuţi în Transilvania să fie apreciaţi de domni din întreaga lume.

Am vrut să facem pantofi handmade 100%, din cele mai bune materiale din lume, din piei tăbăcite vegetal de către cele mai galonate tăbăcării din lume, cu design şi calapoade proprii respectând cele mai înalte standarde de calitate şi, mai ales, respectând valorile de care brandul este ataşat. Pentru că noi la Petru&Claymoor credem cu tărie că orice lucru excepţional, fie că vorbim de un pantof, un costum sau o idee, este expresia unor valori fără compromis.

Facem pantofi excepţionali, îi facem manual şi îi facem în Transilvania, toate perechile fiind cusute de mâinile unui meşter transilvănean de pantofi. Înglobăm în ei tot ce este mai bun în lume, verificăm personal fiecare pereche de pantofi şi consiliem individual fiecare client. Fiecare pereche de pantofi este o poveste, începută de client şi desăvârşită de noi. Suntem mândri de moştenirea pe care o ducem mai departe, de valorile comune pe care le avem cu clienţii noştri, precum şi de faptul că prietenia dintre noi a născut un lucru de excepţie: pantoful bespoke Petru&Claymoor.

Mircea Cioponea

Născut în Bucureşti în 1980, Mircea este de formaţie Expert Contabil, fiind absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. În 2006, la îndemnul unui bun prieten  Radu Morariu, fondează Claymoor’s List ca un side-project prin care să îşi exprime viziunea cu privire la stilul bărbătesc şi în special asupra pantofului barbatesc.

În cei peste 10 ani de la momentul fondării, Claymoor’s List a devenit o pagină de top pentru pasionaţii de shoemaking din întreaga lume. Interviurile Claymoor’s List au făcut cititorul să cunoască oamenii şi poveştile din spatele brandurilor de succes de shoemaking sau tailoring.

De-a lungul timpului a scris articole despre pantofi în diverse publicaţii, a participat la prezentări dedicate pantofilor bărbăteşti şi a promovat produse excepţionale.

Este pasionat de pictură, costume, pantofi şi mâncare bună. Şi, mai presus de toate, este pasionat de prietenii săi.Trăieşte în Bucureşti, într-un blockhouse interbelic reprezentativ pentru istoria oraşului, este căsătorit, are doi copii şi o cameră dedicată celor peste 40 de perechi de încălţăminte pe care le are. Iar acesta este doar începutul…

Petru Coca

Născut la 1978 în Republica Moldova, este un exemplu clasic de self-made-man. La vârsta de 13, profitând de o criză agricolă, câştigă primii 30.000 de dolari vânzând produse agricole în Lituania. De 1000 de dolari îşi va cumpăra o monedă de aur pe care o va păstra până la 30 de ani în amintirea acelei prime afaceri de succes.

Se formează la Chişinău ca om de afaceri, fiind implicat în diverse business-uri, cum ar fi restaurante, clinici medicale, afaceri imobiliare şi fashion. De-a lungul anilor călătoreşte des în Rusia, Europa de Vest şi Nordul Africii, pentru a pune bazele unor parteneriate de succes. În toate aceste călătorii cunoaşte oameni, îşi face prieteni şi este atins în cele din urmă de pasiunea pentru pantofi.

În 2013 se implică activ într-un proiect de shoemaking în Republica Moldova, proiect care va creşte şi va deveni peste ani aproape un brand de ţară.

 În 2017 se stabileşte în Bucureşti şi îşi continuă de aici proiectele.

Petru este pasionat de stilul masculin, vinuri şi maşini. În 2014 va folosi moneda câştigată în tinereţe pentru a achiziţiona primul său Porsche.

Trăieşte în Bucureşti, într-o clădire de pe Calea Victoriei, este logodit, are un copil şi multe planuri de viitor.