Manufactura

Logo-ul

Logo-ul Petru&Claymoor sintetizează valorile de la care pornim şi tradiţia căreia îi suntem continuatori. Fiecare element reprezintă un simbol a ceea ce facem cu pasiune.

Numele

Petru&Claymoor este un tribut adus firmelor de artizanat interbelic, unde numele proprietarilor era o garanţie a calităţii produselor. La Petru&Claymoor nu ne ascundem în spatele unui nume abstract de brand, pentru că vrem să lăsăm moştenire copiilor noştri un meşteşug şi un model de business demn.

Calapodul

Calapodul stilizat reprezintă primul calapod creat de noi. Este expresia ideii de shoemaking tradiţional, calapodul Petru&Claymoor fiind piesa centrală a întregii construcţii a pantofului. Calapodul Petru&Claymoor reprezintă confort şi eleganţă. Calapodul este axul central pe care ne-am construit pantoful. Calapodul Petru&Claymoor este un calapod construit în zeci de ore după zeci de probe şi ţinând seama de caracteristicele anatomice ale clienţilor noştri. Pentru că suntem mândri de ceea ce am creat, am decis ca el să facă parte integrantă din logo.

Transilvania

Transylvania este locul unde se află atelierul nostru. Am ales această amplasare pentru că este un loc simbolic pentru tradiţia meşteşugarilor în lemn şi piele şi, de asemnea, un spaţiu impregnat cu influenţe austro-ungare. Meşteşugurile s-au perfecţionat în Transilvania graţie acestor influenţe, perioada comunistă nereuşind să şteargă o tradiţie de peste 400 de ani. Menţionarea originii din logo este un tribut adus zecilor de shoemakeri şi a altor artizani care au păstrat flacăra artizanatului vie în acest spaţiu românesc.

Atelierul nostru este expresia shoemakingului tradiţional. Nu utilizăm maşini pentru coaserea ramei, ci doar mâinile meşterului. Trasul pe calapod se face manual, la fel şi patinarea.

Procesul creării pantofului începe cu luarea măsurilor de către Mircea Cioponea sau Petru Coca. Măsurile se iau fiecărui picior în parte, astfel încât se va ţine cont de diferenţele între picioare, particularităţi anatomice sau alte probleme specifice pe care le are clientul.

În această etapă clientul va alege cum va arăta pantoful final.

Calapodul

Clienţii noştri pot alege pentru By Request trei tipuri de calapoade: două cu o alură mai suplă – VD1 (soft square) şi VD2 (chiseled) – şi unul mai lat pentru persoanele care preferă un look vienez. Calapodul al treilea poartă numele Viena, în cinstea oraşului care a inspirat civilizaţia şi cultura din Transilvania. Toate calapoadele sunt creaţii originale Petru&Claymoor.

Pielea

Pieile din care se pot manufactura pantofii pornesc de la Box calf, baby calf, Suede, Hunting calf, piei embosate, piei ruseşti, Museum calf. Pieile sunt tăbăcite vegetal în tăbăcării franţuzeşti, italiene sau germane. Lucrăm numai cu piele de cea mai inalta calitate.

Pentru amatorii de patine deosebite folosim Crust francez şi vopsele Saphir.

Iubitorii de piei exotice pot găsi o selecţie amplă de asemenea texturi, cum ar fi aligator, crocodil, hipopotam sau struţ. Toate pieile sunt obţinute din surse certificate. La cerere, putem obţine orice tip de piele doreşte clientul.

Talpa

Aceasta se poate executa la grosimea cerută de client. Puteţi opta pentru aplicarea unei tălpici de vibram pe talpă sau pentru vârf auriu de metal îngropat

Monograma

Expresia individualităţii poate fi întărită de monograma clientului în litere.

Odată luate măsurile, se procedează la crearea pantofului de probă după măsurile clientului. Pantoful de probă este un pantof cu talpa lipită, care poate fi tăiat pentru a se observa modul cum calcă piciorul.

Următoarea etapă este manufacturarea feţelor de pantof după modelul ales de client din pielea de probă. Meşterul alege cu atenţie fiecare loc din care va tăia din bucata mare de piele fiecare parte a feţei pantofului, asigurându-se că doar pielea cu cele mai bune caracteristici va intra în alcătuirea feţei. Apoi va proceda la subţierea marginilor pentru a se îmbina perfect la coaserea lor. Tot acum feţelor li se va ataşa căptuşeala şi li se vor adăuga găuri de şiret, elastice sau alte elemente.

Odată terminată faţa de probă, ea se va trage pe calapod şi i se va ataşa o talpă lipită. Acum se finalizează pantoful de probă, care va fi oferit clientului pentru a-şi spune impresiile şi pentru a observa ce modificări trebuie făcute. Toate modificările vor fi făcute de comun acord cu clientul, însă sfătuim clientul ca, în privinţa măsurilor, să asculte sfatul celui care participă la probe.

Fiind stabilite măsurile finale, se procedeaza la manufacturarea feţelor pantofului. Se adaugă apoi întăriturile de piele şi se procedează la udarea pielii şi la tragerea ei pe calapod. Pantoful va sta pe calapod cateva zile. Această etapă este foarte importantă, scopul ei este ca toate tensiunile din piele să fie eliminate, în final pielea trebuind să ia perfect forma calapodului, evitându-se apariţia de cute anormale. După aceste zile se va ataşa pluta, se va coase rama cu aţă ceruită şi apoi se va coase talpa, care în prealabil a fost decupată dintr-o foaie mare de crupon tăbăcit vegetal. În final, se va construi şi prelucra cu sticlă de geam şi şmirghel din crupon tocul şi se va ataşa tălpii. Finalul va fi rezervat monogramei, care se va bate cu cuie aurii, precum şi altor mici finisări.